Lammekølle med søde kartofler og spidskål
2. juli 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Tilbered lammekøllen i et ovnfad sammen med tilbehøret, så de kan afgive smag til hinanden.
Bemærk
Ovntid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag lammekøllen fra køl, 1 time før den skal steges. Brun den af på en pande i en smule olie.
Tænd ovnen på 150° varmluft. Skræl eller skrub de to slags kartofler, og skær dem i både. Pil løg og hvidløg. Skær løget i både, og hak hvidløget fint.
Læg kartofler og løg i et ovnfast fad, og læg lammekøllen ovenpå.
Fordel olie, hvidløg, rosmarin, salt og peber over.
Sæt fadet i ovnen i 60-75 minutter, til kernetemperaturen er 58°. Lad lammekøllen trække i 20 minutter, før den skæres.
Skær spidskålet i kvarte, og steg skærefladerne i smør i 2-3 minutter på en pande.
Rør cremefraiche, tahin, citronsaft, salt og peber sammen. Fordel dressingen over spidskålet.
Top med ristede hasselnødder og dild, og servér til lammekølle og kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på lammekølle