Lammekølle med ovnstegte rodfrugter og ristet kål
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Lammekøllen passer sig selv i ovnen, så bliver det næsten ikke nemmere!
Bemærk
Ovntid i alt: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Brun lammekøllen på alle sider i lidt olie på en stor pande. Læg den i en ovnfast fad, og hæld rødvin og fond ved. Krydr med salt, peber, timian og halverede hvidløgsfed.
Læg alufolie over, så det slutter helt tæt om fadet, og steg lammekøllen i ovnen i 30 minutter.
Skræl eller skrub kartofler, jordskokker og gulerødder, og fordel dem i fadet med lammekøllen, når den har stået i ovnen i 30 minutter.
Krydr med salt og peber. Sæt fadet tilbage i ovnen, og lad retten stege i yderligere 30 minutter, så lammekøllen får i alt 1 time i ovnen.
Skyl og snit palmekål. Skær rugbrødet i tern, og rist det i halvdelen af olien på en pande, til det er sprødt.
Tag rugbrødet væk fra panden, og rist palmekålen på panden i resten af olien.
Pynt evt. med skovsyre, og servér som tilbehør til lammekøllen og de ovnstegte rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk