Lammekølle med karljohankartofler og spinatsalat med bacon
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Colombus Leth
Lammekølle er en klassiker på middagsbordet. Lad den marinere i et døgns tid – det gør den kun bedre!
Bemærk
Marinering: 1 døgn. Udblødning, svampe: 1 time. Ovntid: 1 time + 40 minutter.
Ingredienser
Udstyr
kødsnor
Sådan gør du
Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt. Hak rosmarin, hvidløg og citronskal fint, gnid det godt ind på begge sider af kødet sammen med salt og peber, og bind kødet sammen med kødsnor. Læg kødet i en stor frysepose, og læg det på køl til dagen efter.
Læg svampene i blød i lunkent vand i 1 time. Skyl dem, pres væden fra, og hak dem groft. Skær kartoflerne i fine skiver med skræl på, og bland dem med svampe, salt og peber i et stort ovnfad.
Læg lammekøllen oven på kartoflerne. Dæk kartoflerne med vand. Steg det hele i en 185º varm ovn i ca. 1 time og 40 minutter, til centrumtemperaturen er 65-70º. Lad køllen hvile i 15 minutter.
Skær bacon i små skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Knæk den nederste ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i 2 minutter. Skyl og tør spinaten. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Rør sennep sammen med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend dressingen sammen med spinat, asparges, bacon og rødløg.
Skær lammekødet i tynde skiver, og server med kartofler og spinatsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk