Lammekølle i fad med kartofler og appelsin

26. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En lammekølle smager rigtig lækkert efter en times tid i ovnen, og sammen med kartofler og appelsin får kødet en helt fantastisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie.
Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg.
Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.
Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver.
Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk.
Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.

Tip!

Lam tilovers? Steg det på panden dagen efter med lidt karry, spidskommen og hvidløg. Det smager skønt i en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar