Lammekølle i fad med kartofler og appelsin
26. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En lammekølle smager rigtig lækkert efter en times tid i ovnen, og sammen med kartofler og appelsin får kødet en helt fantastisk smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Læg dem i et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir. Dryp med olie.
Skær appelsinerne i både. Læg lammekøllen over kartoflerne sammen med appelsinbåde og de hele fed hvidløg.
Drys med rosmarin, og krydr med salt og peber. Steg det hele i en 180° varm ovn i ca. 50 minutter.
Skyl og snit hjertesalaten fint. Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær den i ½ cm tykke skiver.
Skyl tomaterne, skær dem i halve, og vend dem sammen med salat og agurk.
Rør olivenolie og balsamicoeddike sammen, krydr med salt og peber, og hæld det over salaten.
Tip!
Lam tilovers? Steg det på panden dagen efter med lidt karry, spidskommen og hvidløg. Det smager skønt i en sandwich.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk