Lammekofta med myntesalat og halve bagte kartofler
24. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
I Mellemøsten kaldes de krydrede kødspyd for kofta. I denne version er der tilsat tørrede figner, og spyddene har derfor en let sødlig smag. Servér med myntesalat og bagte kartofler.
Ingredienser
Udstyr
otte tynde træspyd
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i halve på den lange led. Læg dem med skærefladen opad på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Drys med timian, salt og peber. Bag dem møre i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter.
Rør kødet sammen med spidskommen og koriander. Pil og knus hvidløg. Hak fignerne fint. Hak mynten.
Rør hvidløg, figner, mynte, æg, salt og peber i farsen. Form farsen til aflange pølser, og sæt dem på spyd. Pensl med olie, og steg dem på en (grill)pande i 5 minutter på hver side. Vend dem først, når de har fået en god stegeskorpe.
Skyl agurk og tomater, og skær dem i grove tern. Hak mynten, og vend den i salaten.
Pil og knus hvidløg. Skyl og hak persille. Rør persille og hvidløg sammen med yoghurt. Smag til med salt og peber.
Servér kofta med kartofler, dressing og myntesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk