Lammekødboller og æg i tomatsauce

23. januar 2019 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

I Marokko tilbereder man denne ret i tagine, men den smager heldigvis også herligt, selv om den ikke er lavet i lerfad over åben ild.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løget fint. Hak persille og koriander fint. Rør det med hakket kød og krydderier. Lad farsen hvile, mens du gør tomatsaucen klar.
Pil og hak løget fint, og steg det i olie på en pande med høje kanter, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, spidskommen, cayennepeber og salt, og steg et par minutter.
Hak persille og koriander groft, og tilsæt det sammen med hakkede tomater. Lad saucen simre i 10 minutter, og smag den til.
Imens kan du forme små kødboller med hænderne.
Brug en ske til at skubbe lidt af tomatsaucen til side, og slå hurtigt et æg ud i lommen. Gentag dette med alle æg, og fordel dernæst kødbollerne over indholdet på panden.
Drys oliven over, og sæt så panden i ovnen i 15 minutter, til æggehviderne er faste, og kødbollerne gennemstegte.
Drys med bredbladet persille, og servér straks med lunt fladbrød.

Tip!

Har du ikke en dyb pande, der kan komme i ovnen, kan du bage retten i et ovnfast fad.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar