Lammekødboller i tomatsauce

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Lækre lammekødboller i en krydret tomatsauce med bl.a. ingefær og chili. Det både smager skønt og ser flot ud på middagsbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg det hakkede kød i en skål, og rør det sammen med revet løg, krydderier og æg. Krydr farsen med salt og peber.
Form farsen til kødboller på størrelse med valnødder.
Skræl ingefæren, og hak den groft. Pres saften af citronen. Knus ingefær grundigt i en morter sammen med pillede hvidløgsfed, chiliflager, korianderfrø, spidskommen og citronsaft.
Pil løget, og skær det i fine terninger. Opvarm olien i en gryde. Svits krydderiblandingen i nogle minutter. Tilsæt løg, og svits, til de bliver klare.
Tilsæt hakkede tomater og vand. Krydr med salt, peber og sukker. Læg lammekødbollerne i saucen, og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter.
Kog bulguren i 10-12 minutter. Hæld vandet fra. Rør olivenolie i bulguren med en gaffel.
Servér bulguren med lammekødboller i spicy sauce og et drys friskhakket mynte.

Tip!

Du kan sagtens bruge hakket oksekød i stedet for lammekød til denne opskrift.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar