Lammekødboller i krydret sauce
28. december 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når knoldselleri tilberedes, bliver smagen sødlig. Derfor er den en skøn base i en krydret og kraftig sauce med lammekødboller i. Gå efter dansk lam, som er slagtet, inden det er fyldt et år. Så undgår du smagen af uld, men får i stedet kød, der er delikat og mørt.
Bemærk
Kan du ikke skaffe hakket lammekød, eller bryder du dig ikke om smagen, kan du sagtens lave kødbollerne med f.eks. hakket oksekød i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør lammekød med salt. Tilsæt presset hvidløg, finthakket persille, æg, rasp og peber.
Bland farsen godt, form den til 12 kødboller, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 20 minutter ved 200°.
Hak løg, og skær knoldselleri i små tern. Sautér dem i olie ved middel varme i 5 minutter. Tilsæt spidskommen, kanel, koriander og fintsnittet hvidløg. Steg i et par minutter.
Hæld tomatpuré, fond og 1 dl kogende vand på panden. Lad det simre i 10 minutter. Blend saucen let med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Tilsæt rosiner, bredbladet persille og kødboller. Varm retten igennem.
Tilbered couscous efter pakkens anvisning, og servér lammekødbollerne ovenpå. Top med grofthakkede mandler og en dressing af yoghurt rørt med citronsaft og mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk