Lammekebab og tzatziki med mynte
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Perfekte, saftige og sprøde lammekebabspyd. I stedet for at stege dem kan de også tilberedes i ovnen eller grilles.
Ingredienser
Udstyr
otte tynde træspyd
Sådan gør du
Rør det hakkede lammekød og oksekød godt sammen med spidskommen, finthakket chili, fintrevet hvidløg, fintrevet citronskal, salt og peber.
Del farsen i lige store portioner. Fugt hænderne med vand, og form hver portion fars til en lang pølse omkring et tyndt træspyd. Steg kødspyddene godt på alle sider i lidt olie på en varm pande.
Pluk persille, hjertesalat og mynte, og skyl og tør det hele godt, gerne i en salatslynge. Rør olivenolie og citronsaft sammen med salt og peber, og vend persille, mynte og hjertesalat i dressingen.
Skyl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne med en teske, og skær den i ½ cm tykke skiver let på skrå. Pil rødløget, og skær det i tynde både.
Rør græsk yoghurt sammen med presset hvidløg, grofthakket mynte, salt og peber. Vend agurk og rødløg i dressingen.
Lun tortillaerne efter anvisningen på emballagen, og server dem sammen med kødspyddene, salat og tzatziki.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også:Verdens bedste pita med kebab