Lammekebab med grillet squashsalat og citronyoghurt
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den hjemmelavede kebabmarinade giver lammekødet en rigtig dejlig smag, der kommer til sin ret, når kødet bliver grillet.
Bemærk
Marinering, kød: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
otte grillspyd
Sådan gør du
Riv hvidløget fint, og bland det med olivenolie, salt og de tørrede krydderier. Vend lammekødet i marinaden, og lad det trække mindst 1 time i køleskabet.
Sæt lammekødet på grillspyd, og steg det på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side.
Skyl squashen, og skær den i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte.
Vend squash og peberfrugt med olivenolie, salt og peber, og steg dem på den varme grill i 1-2 minutter på hver side, til de har fået godt med farve.
Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med citronsaft, paprika, salt og peber.
Anret grillet squash og peberfrugt med fetaost skåret i mindre stykker, og pynt med plukket basilikum.
Servér som tilbehør til de grillede lammespyd sammen med citronyoghurt, citron skåret i både og pitabrød lunet på grillen.
Tip!
Sæt grillspyddene i blød i vand i mindst 1 time før brug. Så går der ikke ild i dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk