Lammekebab med grillet squashsalat og citronyoghurt
Den hjemmelavede kebabmarinade giver lammekødet en rigtig dejlig smag, der kommer til sin ret, når kødet bliver grillet.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, kød: Mindst 1 time.
Ingredienser
personer
- lammekød i tern
- 500 g
Kebabmarinade
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- 1 tsk.
- stødt koriander
- 2 tsk.
- stødt spidskommen
- 3 tsk.
- stødt kanel
- 1 tsk.
Grillet squashsalat
- squash
- 1
- røde peberfrugter
- 2
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- peber
- feta
- 200 g
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
Citronyoghurt
- usprøjtet citroner
- ½
- yoghurt naturel 1,5 %
- 3 dl
- paprika
- 1 tsk.
- salt
- peber
Til servering
- citroner
- 1
- pitabrød
- 4
Udstyr
- otte grillspyd
Sådan gør du
Kebabmarinade
Riv hvidløget fint, og bland det med olivenolie, salt og de tørrede krydderier. Vend lammekødet i marinaden, og lad det trække mindst 1 time i køleskabet.
Sæt lammekødet på grillspyd, og steg det på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side.
Grillet squashsalat
Skyl squashen, og skær den i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte.
Vend squash og peberfrugt med olivenolie, salt og peber, og steg dem på den varme grill i 1-2 minutter på hver side, til de har fået godt med farve.
Citronyoghurt
Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med citronsaft, paprika, salt og peber.
Servering
Anret grillet squash og peberfrugt med fetaost skåret i mindre stykker, og pynt med plukket basilikum.
Servér som tilbehør til de grillede lammespyd sammen med citronyoghurt, citron skåret i både og pitabrød lunet på grillen.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner