Lammekebab med grillet squashsalat og citronyoghurt

Den hjemmelavede kebabmarinade giver lammekødet en rigtig dejlig smag, der kommer til sin ret, når kødet bliver grillet.

Lammekebab med grillet squashsalat og citronyoghurt
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering, kød: Mindst 1 time.

Ingredienser

personer
lammekød i tern
500 g

Kebabmarinade

hvidløg
2 fed
olivenolie
2 spsk.
salt
1 tsk.
stødt koriander
2 tsk.
stødt spidskommen
3 tsk.
stødt kanel
1 tsk.

Grillet squashsalat

squash
1
røde peberfrugter
2
olivenolie
2 spsk.
salt
peber
feta
200 g
frisk basilikum
1 håndfulde

Citronyoghurt

usprøjtet citroner
½
yoghurt naturel 1,5 %
3 dl
paprika
1 tsk.
salt
peber

Til servering

citroner
1
pitabrød
4

Udstyr

  • otte grillspyd

Sådan gør du

Kebabmarinade

Riv hvidløget fint, og bland det med olivenolie, salt og de tørrede krydderier. Vend lammekødet i marinaden, og lad det trække mindst 1 time i køleskabet.
Sæt lammekødet på grillspyd, og steg det på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side.

Grillet squashsalat

Skyl squashen, og skær den i skiver. Rens peberfrugterne, og skær dem i kvarte.
Vend squash og peberfrugt med olivenolie, salt og peber, og steg dem på den varme grill i 1-2 minutter på hver side, til de har fået godt med farve.

Citronyoghurt

Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med citronsaft, paprika, salt og peber.

Servering

Anret grillet squash og peberfrugt med fetaost skåret i mindre stykker, og pynt med plukket basilikum.
Servér som tilbehør til de grillede lammespyd sammen med citronyoghurt, citron skåret i både og pitabrød lunet på grillen.

Tip!

Sæt grillspyddene i blød i vand i mindst 1 time før brug. Så går der ikke ild i dem.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'