Lammekebab i fladbrød
18. maj 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Tag en tur til Mellemøsten med kebab, krydderier og masser af friske krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend lammekødet i en skål med olie, revet hvidløg, fintrevet citronskal af en halv citron og krydderier. Lad det trække i 15 minutter.
Træk kødet på grillspyd, og steg dem på en meget varm grillpande i 10-12 minutter. Vend spyddene jævnligt.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl og slyng salaten. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyl korianderen, og hak den groft.
Bland tomater, salat, rødløg og lidt koriander i en skål. Gem resten af korianderen til servering. Dryp olie over salaten.
Rør yoghurten med lidt citronsaft, tahin og ingefær i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Lun fladbrødene, og fyld dem med lammekebab, salat og dressing. Drys med resten af korianderen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk