Lammegryde med tomater og squash
12. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lækker krydret lammegryde med tomater og squash, der får smag fra det indiske blandingskrydderi garam masala, som typisk består af kardemommefrø, sort peber, kanel, muskat, nellike, koriander og spidskommen.
Bemærk
Ovntid: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kødet i 5 cm store tern, og læg det i en skål. Pres saften af citroner, og hæld det over kødet sammen med olivenolie.
Skræl og riv ingefærstykket, og massér det ind i kødet sammen med garam masala – brug hænderne.
Dæk skålen til, og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl squashen, og skær den i tykke stave. Skær den bløde midte af kerner væk. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte.
Tænd ovnen på 180°. Varm olie op i en stegegryde (skal kunne gå i ovnen). Steg løg og hvidløg i gryden, til de er klare.
Brun kødet i gryden ad flere omgange. Læg det tilbage i gryden, når det hele er brunet.
Tilsæt squash, tomater, tomatpuré, chiliflager og bouillon. Læg låg på gryden, og sæt den i ovnen i 1½ time.
Kog byg- eller speltkerner efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til lammegryden sammen med yoghurt og et drys skyllet, hakket persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk