Lammefrikassé med kikærter, mynte og asparges
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lammefrikassén har her fået fint selskab af grønne asparges og kikærter.
Bemærk
Simretid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus de tørrede krydderier i en morter. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefær. Bland ingredienserne til kryddermarinaden sammen.
Skær lammekødet i ca. 5 cm store tern. Vend kødet godt sammen med kryddermarinaden.
Brun kødet i smør i en tykbundet gryde. Hæld vand på, til det netop dækker kødet, og lad det simre under låg i 30-40 minutter, til kødet er mørt.
Bræk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Hæld afdryppede kikærter i gryden, og kog i 5 minutter.
Tilsæt asparges, og kog i yderligere 3 minutter. Sluk for varmen.
Servér retten i dybe tallerkner toppet med yoghurt og hakket mynte. Riv skallen af halvdelen af citronerne udover anretningerne.
Skær resten af citronerne i både, og stil dem frem på bordet.
Tip!
Du kan vælge en udskæring fra lammets bov eller nakke.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk