Lammefrikadeller med spinat og raita
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Lammekød giver frikadellerne en delikat smag, men du kan evt. bruge hakket oksekød i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter anvisning på pakken.
Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skyl og tør spinaten. Svits løg og hvidløg i olie på en pande i et par minutter.
Tilsæt spinaten, og lad den stege med, til den falder sammen. Tryk spinaten fri for væde i en si.
Rør lammekødet med garam masala, salt og peber. Rør æg, spinat og løg i farsen, og form den til flade kødboller.
Fordel kødbollerne i en bradepande smurt med olie. Steg dem i en 200° varm ovn i 12-15 minutter, til de er gennemstegte.
Rens radiserne, og skær dem i skiver. Flæk agurken på langs, fjern kernerne, og skær agurken i små tern.
Rør yoghurt sammen med radiser og agurk. Pres saften af citronen. Smag til med friskpresset citronsaft og friskhakket mynte.
Servér lammefrikadellerne med raita, kogte ris og lunet naanbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk