Lammefrikadeller med bulgur og saltet agurk
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Variér dine frikadeller, og lav dem af hakket lammekød i stedet for. Servér bulgur til, og skab en mellemøstlig stemning omkring middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl agurken, og skær den i lidt tykke skiver på skrå. Læg dem i en sigte over en skål, og drys salt over. Lad trække i 20 minutter.
Læg kødet i en skål. Skyl og hak persillen. Pil og pres hvidløg. Riv skallen af citronen. Rør persille, hvidløg, citron og paprika i kødet.
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie på en pande i ca. 3 minutter på hver side. Hold dem varme.
Hæld bulgur i en skål, og tilsæt 3 dl kogende vand. Dæk skålen til med husholdningsfilm. Lad bulguren trække i 10 minutter. Løsn grynene med en gaffel, og tilsæt olie og salt.
Pres saften af citronen. Rør ras el hanout sammen med presset hvidløg, citronsaft, salt, peber og olie.
Anret tallerkener med yoghurt i bunden. Fordel bulgur og lammefrikadeller ovenpå. Pynt med saltede agurkeskiver og evt. persille. Dryp med krydderolie, og servér resten af krydderolien til.
Tip!
Ras el hanout er en marokkansk krydderiblanding, der bl.a. består af kanel, chili, paprika og sort peber. Fås i velassorterede supermarkeder, f.eks. af mærket Mill & Mortar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk