Lammefilet med rodfrugtpuré og agurkerelish

Rodfrugternes sødme passer fantastisk godt til lammekødet, og agurkerelishen bliver krydret med mynte og frisket op af citronsaft, som også klæder fedmen i lammet rigtig godt.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør sennep sammen med balsamico. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak mynte. Rør hvidløg, mynte og olie i sennepsblandingen, og smør det på lammefileten.
Steg lammefileten i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Lad den hvile.
Skræl selleri og pastinakker. Skær dem i grove stykker. Kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Mos dem i gryden med en stavblender. Rør mascarpone i mosen. Smag til med salt og peber.
Skyl agurken. Flæk den, og fjern kernerne. Skær agurken i små tern.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Riv citronskallen fint. Hak mynten. Bland alle ingredienserne sammen.
Anret agurkerelishen oven på rodfrugtpuréen, og servér med tynde skiver af lammefilet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
6. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar