Lammefilet med puré af søde kartofler
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Puré af søde kartofler smager fantastisk – især til denne møre og safte lammeudskæring!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Vend lammekødet i grofthakket citrontimian.
Brun kødet i olie på en varm pande i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber, og steg kødet færdigt i ovnen i 20-25 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter inden servering.
Bred pancetta ud på en bageplade med bagepapir, og steg det sprødt i ovnen i 8-10 minutter.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove skiver. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 30 minutter.
Hæld vandet fra, og mos dem til en fin puré med et piskeris. Smag til med salt og peber.
Rør kærnemælk sammen med sennep og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Skyl salaten, og snit den i grove stykker. Vend salaten med kærnemælksdressingen lige før servering.
Tip!
Hvis du har tid, så vend lammekødet i citrontimianen allerede dagen før, og lad det marinere på køl natten over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk