Lammefilet med bagte rødder, fetacreme og chili

16. marts 2023 af .

Foto: columbus leth

Servér lammefilet, hvis hovedretten skal være ekstra god. Lammefilet er et fint og godt stykke kød på lammet, og her er det serveret med bagte rodfrugter, fetacreme og chili.

Bemærk
Giv lammekødet tid til at trække på køkkenbordet inden udskæring. Så får saften lov til at trække ud i kødet.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbederne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove stave. Skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver.
Fordel det hele på en bageplade med bagepapir, og vend det sammen med olie, salt og peber. Bag rødderne i ovnen i 30-35 minutter, til de er møre og gyldne.
Brun lammefileten godt i olie på en pande i et par minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
Læg fileten i ovnen sammen med rødderne i 15-17 minutter. Tag den ud, og lad den trække kort.
Smuldr fetaen i små stykker, og rør dem sammen med græsk yoghurt, salt og peber i en skål.
Skyl persillen, hak den fint, og drys den over fetacremen.
Skyl og hak persillen. Skyl citronen, og riv skallen fint. Skyl chilien, og hak den fint. Drys blandingen over de bagte rødder.
Skær lammekødet i skiver, og anret sammen med de bagte rødder og fetacreme. Spis evt. couscous til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar