Lammecurry med cashewnødder

Denne lækre curry med lammekød er fyldt med kraftige krydderier og samtidig dejlig mild og cremet.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem trække i mindst 1 time. Si vandet fra, og blend de udblødte cashewnødder med tomatpuré, kokosmælk og yoghurt i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet (nødderne skal være helt opløste).
Pil og hak løget, og steg det i kokosolie i en gryde. Pil hvidløg, og skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Lad det stege med i gryden i et par minutter sammen med karrypasta. Tilsæt herefter lammekød, garam masala og karrypulver. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet.
Skrub eller skræl de søde kartofler, og læg dem i gryden. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, så krydderierne fra bunden af gryden løsner sig. Tilsæt den blendede cashewnødde-blanding, og bring retten i kog.
Lad den simre i 30 minutter, til lammekød og kartofler er møre. Smag til med limesaft, og servér retten med koriander og lune naanbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar