Lammecurry med cashewnødder
2. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre curry med lammekød er fyldt med kraftige krydderier og samtidig dejlig mild og cremet.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld kogende vand over cashewnødderne i en skål, og lad dem trække i mindst 1 time. Si vandet fra, og blend de udblødte cashewnødder med tomatpuré, kokosmælk og yoghurt i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet (nødderne skal være helt opløste).
Pil og hak løget, og steg det i kokosolie i en gryde. Pil hvidløg, og skræl ingefær, og riv begge dele på den fine side af et rivejern. Lad det stege med i gryden i et par minutter sammen med karrypasta. Tilsæt herefter lammekød, garam masala og karrypulver. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet.
Skrub eller skræl de søde kartofler, og læg dem i gryden. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, så krydderierne fra bunden af gryden løsner sig. Tilsæt den blendede cashewnødde-blanding, og bring retten i kog.
Lad den simre i 30 minutter, til lammekød og kartofler er møre. Smag til med limesaft, og servér retten med koriander og lune naanbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk