Lammeculotte og krydret couscous med mynte
Couscoussen får en dejlig krydret smag, når den varmes igennem på panden, hvor lammekødet netop er blevet stegt med spidskommen, paprika og timian.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Jakob Helbig
Ingredienser
personer
- couscous
- 2½ dl
- grøntsagsbouillon
- 3 dl
- lammeculotte
- 600 g
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- paprika
- 1 spsk.
- løg
- 1
- hvidløg
- 1 fed
- frisk timian
- 4 stilke
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- vand
- 1½ dl
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Hæld couscous i en stor skål. Hæld kogende grøntsagsbouillon over, og dæk skålen med husholdningsfilm.
Snit fedtlaget på lammeculotterne uden at skære ned i selve kødet. Gnid dem med spidskommen og paprika.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak timianbladene. Steg løg, hvidløg og timian i olivenolie på en (sautere)pande i 3-4 minutter.
Læg lammeculotterne på panden med fedtsiden nedad, og steg dem i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem på den anden side i 3-4 minutter.
Hæld vand på panden, læg låg på, og skru ned til lav varme. Lad kødet stege videre i ca. 15 minutter.
Rør i couscoussen med en gaffel. Løft lammeculotterne væk fra panden, og læg dem på et fad. Hæld couscoussen på panden, og lad den varme godt igennem.
Skær lammeculotterne i skiver, og server med den varme couscous fra panden og et drys friskhakket mynte.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner