Lammeculotte og krydret couscous med mynte
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Couscoussen får en dejlig krydret smag, når den varmes igennem på panden, hvor lammekødet netop er blevet stegt med spidskommen, paprika og timian.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld couscous i en stor skål. Hæld kogende grøntsagsbouillon over, og dæk skålen med husholdningsfilm.
Snit fedtlaget på lammeculotterne uden at skære ned i selve kødet. Gnid dem med spidskommen og paprika.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak timianbladene. Steg løg, hvidløg og timian i olivenolie på en (sautere)pande i 3-4 minutter.
Læg lammeculotterne på panden med fedtsiden nedad, og steg dem i 3-4 minutter. Vend dem, og steg dem på den anden side i 3-4 minutter.
Hæld vand på panden, læg låg på, og skru ned til lav varme. Lad kødet stege videre i ca. 15 minutter.
Rør i couscoussen med en gaffel. Løft lammeculotterne væk fra panden, og læg dem på et fad. Hæld couscoussen på panden, og lad den varme godt igennem.
Skær lammeculotterne i skiver, og server med den varme couscous fra panden og et drys friskhakket mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk