Lammeculotte med små gulerødder og soubise
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En soubise er en usædvanligt lækker løgsauce, som får de gode grøntsager til at slå med halen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Krydr lammeculotterne med salt og peber.
Brun kødet på alle sider i lidt olie på en pande, og steg det færdigt i ovnen i 12-18 minutter, afhængig af størrelse. Kødet skal føles fast, når du trykker på det, og kernetemperaturen skal være 58°-60° målt med et stegetermometer. Lad culotterne trække 5 minutter, før de skæres.
Rens forårsløg, og kog dem i mælk sammen med laurbærblade, til de er møre. Tag forårsløgene op, og blend dem til en fin puré med en stavblender. Gem mælken.
Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Lad melet brune i smørret under omrøring.
Tilsæt mælken, som løgene kogte i, lidt ad gangen, og kog saucen godt igennem, til den bliver tyk. Det er ikke sikkert, du skal bruge al mælken.
Tilsæt løgpuréen, og smag saucen til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Skrub gulerødder, og rens forårsløg (flæk dem evt., hvis de er meget store). Steg dem på en (grill)pande, til de får lidt farve.
Anret tallerkenerne med lidt soubise i bunden, et par skiver lam og øverst gulerødder og forårsløg. Pynt med rød skovsyre, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk