Lammeburger med hummus og aubergine
6. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Den herlige lammeburger med hummus og aubergine er en anderledes burger med inspiration fra det græske køkken. Opskriften er nem at lave, og så smager resultatet helt fantastisk!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær lammekødet i tern. Pil og hak hvidløg. Hak mynte, og bland det med hvidløg og olie.
Vend kødet i krydderolien, og steg det på en pande i 7-8 minutter. Læg det til side.
Skyl auberginen, og skær den i skiver. Steg dem i olie på panden i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.
Pres saften af limefrugten. Hæld væden fra kikærterne, og blend dem i en minihakker med salt, limesaft, tahin og spidskommen til en cremet hummus.
Justér evt. konsistensen med vand. Rør olie i, og smag til med salt og limesaft.
Skyl tomater, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl og tør spinat. Lun bollerne i ovnen.
Flæk bollerne, og saml dem med hummus, tomat, aubergine, løg, spinat, lammekød og evt. mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk