Lamme-souvlaki med oliven og tzatziki
24. august 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Fyr op i grillen, og glæd dig til smagen og duften af sol og sommer i Grækenland.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Lav en marinade af pillet og knust hvidløg og laurbærblad, paprika, oregano, fintrevet citronskal og citronsaft fra 1 citron, olie, salt og peber i en stor skål. Læg kødet i marinaden, og lad det trække på køl i 8 timer, gerne til næste dag.
Skræl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i små tern, læg dem i en sigte, drys med salt, og lad dem dryppe af i ca. 15 min.
Skyl saltet af agurketernene, dup dem tørre, og vend dem med græsk yoghurt i en skål. Pil og knus hvidløget. Skyl og hak krydderurterne. Vend hvidløg og krydderurter i tzatzikien, og dryp lidt olivenolie over.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pil og hak rødløgene. Bland tomater og rødløg med oliven i en skål. Tilsæt olivenolie og citronsaft, og drys med masser af friskhakkede krydderurter.
Skær den anden citron i både, og sæt kødet på spyd sammen med citronbådene. Grill spyddene i ca. 3 minutter på hver side på grillen eller en grillpande.
Servér lamme-souvlaki med tzatziki, tomatsalat og lune fladbrød.
Tip!
Trækketid, marinade: 8 timer
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se vores bedste opskrift på tzatziki!