Lamme-souvlaki med oliven og tzatziki

24. august 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Fyr op i grillen, og glæd dig til smagen og duften af sol og sommer i Grækenland.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Lav en marinade af pillet og knust hvidløg og laurbærblad, paprika, oregano, fintrevet citronskal og citronsaft fra 1 citron, olie, salt og peber i en stor skål. Læg kødet i marinaden, og lad det trække på køl i 8 timer, gerne til næste dag.
Skræl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i små tern, læg dem i en sigte, drys med salt, og lad dem dryppe af i ca. 15 min.
Skyl saltet af agurketernene, dup dem tørre, og vend dem med græsk yoghurt i en skål. Pil og knus hvidløget. Skyl og hak krydderurterne. Vend hvidløg og krydderurter i tzatzikien, og dryp lidt olivenolie over.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Pil og hak rødløgene. Bland tomater og rødløg med oliven i en skål. Tilsæt olivenolie og citronsaft, og drys med masser af friskhakkede krydderurter.
Skær den anden citron i både, og sæt kødet på spyd sammen med citronbådene. Grill spyddene i ca. 3 minutter på hver side på grillen eller en grillpande.
Servér lamme-souvlaki med tzatziki, tomatsalat og lune fladbrød.

Tip!

Trækketid, marinade: 8 timer

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar