Lam med rosmarin, grillede asparges og grøn ærtemos
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Lam smager fantastisk med rosmarin. Grill et par asparges, lav en smuk, grøn ærtemos til, og servér en smuk, grøn tallerken.
Bemærk
Trækketid, lammefilet: 30 minutter, eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak rosmarinen groft, pil hvidløg og snit dem fint.
Rids lammefileten i fedtkanten, og vend kødet sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber. Lad det trække på køkkenbordet i ca. 30 minutter (eller i køleskabet natten over).
Tænd ovnen på 185º. Brun lammekødet godt på alle sider i olie på en varm pande. Læg kødet over i et ovnfad, og steg det færdigt i ovnen i ca. 10 minutter. Lad kødet trække i ca. 5 minutter før servering.
Hæld ærterne i en gryde med vand, og kog dem i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og blend ærterne til grov puré. Rør den med ricotta, og smag til med salt og peber.
Bræk den nederste træede ende af aspargesene, og kasser dem. Vend aspargesene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg dem på en grillpande ved høj varme i 2-3 minutter.
Skær lammekødet i skiver, og anret det med grøn ærtemos, grillede asparges og friskrevet parmesan. Servér med citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk