Lam med ratatouille

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

En typisk ret i Provence, som man både bliver glad af at spise og se på. Lammeryggen er måske lidt dyr som hverdagsmad, men du kan også bruge en lammeculotte.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens og skær alle grøntsagerne i grove tern, men hold dem hver for sig. Skyl og hak krydderurterne groft.
Varm olien op i en stor gryde. Svits først aubergine i 5 minutter. Tilsæt squash, peberfrugt, løg og hvidløg, og svits videre, til det falder lidt sammen.
Kom tomater og krydderurter ved, og steg, til det begynder at væske. Krydr med salt og peber.
Fordel blandingen i et ovnfad, og sæt det i en 190° varm ovn i ca. 20 minutter.
Skær lammeryggen i portionsstykker med 2-3 ben i hver (få evt. din slagter til det). Rids fedtlaget i tern. Brun fedtsiden på en hed pande, og brun derefter de andre sider.
Hak rosmarin, timian og pillede hvidløg ret fint. Gnid det ind i kødets overflade sammen med salt og peber.
Læg stykkerne i et ovnfast fad med et stykke krøllet alufolie under benet, så højden på kødet er jævn. Steg det i en 190° varm ovn 20-25 minutter (gerne sammen med ratatouillen). Lad det hvile i 15 minutter.
Servér kødet med ratatouille og evt. ovnstegte kartofler.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar