Lam med polenta og græsk salat
24. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lammet får rigtig godt selskab af sprødstegt polenta, græsk salat og tomatsalat. Kog gerne polentaen aftenen i forvejen, så den har sat sig godt, inden den skal steges på panden.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand i kog med salt og olie. Hæld majsmel i, og kog under omrøring, til du får en cremet grød.
Bred blandingen ud i et 2 cm tykt lag i et smurt fad, og afkøl helt i køleskabet.
Brun culotterne i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfad, og krydr med rosmarin, salt og peber. Steg kødet i en 200° varm ovn i 10-12 minutter.
Skær den kolde polenta i firkanter. Steg dem i lidt olie på en pande.
Riv agurken. Pres væden fra. Pil og knus hvidløg. Rør agurk og yoghurt sammen med hvidløg, salt og peber.
Skyl og halvér tomater. Pil og skær løg i tynde både. Rens peberfrugt, og skær den i tern. Bland tomater, løg og peberfrugt. Dryp med olie, og top med smuldret feta og spirer. Krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på ægte græsk salat
Powered by Froala Editor