Lam med krydderurtedrys og kikærtesalat

Lam og kikærter er en skøn kombination! Kikærter er rige på protein, og når du blander dem med spidskommen, gedeost og hakkede krydderurter, får du en fyldig salat med masser af smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl de udblødte kikærter, og kog dem i letsaltet vand i 35 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl. Kikærter fra dåse skal blot skylles og ikke koges.
Tænd ovnen på 180°. Steg lammekødet med fedtkanten nedad på en varm, tør pande. Krydr med salt og peber. Læg kødet i et ovnfad, og steg det færdigt i ovnen i 12-15 minutter.
Lad kødet hvile i 5 minutter, og skær det i stykker, så hver person får 2-3 ben.
Riv skallen af citronen. Bland persille, mynte, citronskal og pinjekerner, og drys det på kødet. Krydr med salt og peber.
Rens peberfrugt, chili og bladselleri, og skær dem i små tern. Riv skallen, og pres saften af citronen. Rør de 2 slags olie sammen med fint knust spidskommen, mynte, koriander, citronsaft og citronskal, og krydr med salt og peber.
Vend peberfrugt, chili og bladselleri i dressingen sammen med de kogte, afkølede kikærter. Smuldr gedeosten, og vend den i salaten sammen med tomaterne. Servér som tilbehør til kødet.

Tip!

Lammekød smager bedst, når det er stegt rødt, men hvis du foretrækker det rosa, så giv det lige 5 minutter længere end angivet i opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Jacob Helbig

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar