Lakseterrine i porresvøb med urtedressing
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Skru tiden tilbage til 80’erne, og servér en vaskeægte lakseterrine i smukke lysegrønne klæder af blancheret porre. Her er den lavet i en aflang sandkageform.
Ingredienser
Udstyr
1 sandkageform
Sådan gør du
Skær top og bund af porrerne, og flæk dem på langs. Rens dem godt.
Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, og blanchér de halve porrer i 1 minut. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et viskestykke.
Pil porrebladene fra hinanden, og læg dem taglagt i en smurt sandkageform, så hele formen dækkes.
Skær laksen i lange stykker, der er på længde med formen og er ensartede i tykkelsen. Skær ca. 150 g af de overskydende laksestykker i små tern, og rør dem i en skål sammen med fiskefars og friskhakket dild.
Tænd ovnen på 175°. Fordel fiskefars og hele laksestykker i formen, glat overfladen med en ske, og fold porreskiverne indover. Sæt formen i et stort ovnfast fad med lidt vand i, og bag terrinen i vandbadet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad den køle af under let pres – læg først et stykke bagepapir på terrinen og dernæst en mælkekarton eller noget tilsvarende, der passer ned i formen.
Skyl dild og purløg, og hak dem fint. Rør dem sammen med cremefraiche i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér urtedressingen til lakseterrinen med godt brød til.
Tip!
Gem evt. rester af laks og fiskefars, og lav fiskefrikadeller i morgen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk