Lakseterrine i porresvøb med urtedressing

28. februar 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Skru tiden tilbage til 80’erne, og servér en vaskeægte lakseterrine i smukke lysegrønne klæder af blancheret porre. Her er den lavet i en aflang sandkageform.

Ingredienser

Udstyr

1 sandkageform

Sådan gør du

Skær top og bund af porrerne, og flæk dem på langs. Rens dem godt.
Bring letsaltet vand i kog i en stor gryde, og blanchér de halve porrer i 1 minut. Tag dem op, og lad dem dryppe af på et viskestykke.
Pil porrebladene fra hinanden, og læg dem taglagt i en smurt sandkageform, så hele formen dækkes.
Skær laksen i lange stykker, der er på længde med formen og er ensartede i tykkelsen. Skær ca. 150 g af de overskydende laksestykker i små tern, og rør dem i en skål sammen med fiskefars og friskhakket dild.
Tænd ovnen på 175°. Fordel fiskefars og hele laksestykker i formen, glat overfladen med en ske, og fold porreskiverne indover. Sæt formen i et stort ovnfast fad med lidt vand i, og bag terrinen i vandbadet i ovnen i ca. 25 minutter. Lad den køle af under let pres – læg først et stykke bagepapir på terrinen og dernæst en mælkekarton eller noget tilsvarende, der passer ned i formen.
Skyl dild og purløg, og hak dem fint. Rør dem sammen med cremefraiche i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servér urtedressingen til lakseterrinen med godt brød til.

Tip!

Gem evt. rester af laks og fiskefars, og lav fiskefrikadeller i morgen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar