Laksetatar med lime, spinat og lakridsbrød
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Laksetatar er en fin og delikat forret med laks, her med lime, spinat og sprøde brød.
Bemærk
Nedfrysning, laks: 24 timer. Trækketid: 1-2 timer.
Ingredienser
Udstyr
seks patentglas
Sådan gør du
Læg laksen i fryseren i 24 timer ved ÷20° (anbefales af Fødevarestyrelsen, når laksen skal serveres rå).
Tø laksen op, og skær den i små fine tern, mens den endnu er halvfrossen, så er den lettere at skære.
Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne, og skær tomaterne i små tern. Bland tomat og laks. Hak koriander og purløg fint, og rør det i lakseblandingen sammen med olivenolie.
Skyl limefrugterne, og riv skallen fint. Pres saften. Bland limeskal og limesaft i tataren, og krydr med salt og peber. Lad laksetataren trække et par timer på køl før servering.
Skyl og tør spinaten. Dryp brødskiverne med olivenolie, og drys evt. lidt lakridspulver på hver brødskive.
Rist brødskiverne i en 200° varm ovn i 6-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp spinatbladene med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Fordel spinaten i bunden af patentglas, og læg laksetatar ovenpå. Servér med de ristede brødskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk