Laksetatar med gin
8. september 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Er du vild med friske smage fra havet, skal du prøve den her laksetatar. Den rå laks får selskab af sprøde grøntsager, krydret chili og syrlig lime. Perfekt som forret eller på buffeten.
Bemærk
For at man kan spise laks rå, skal den have været frosset ved -20° i mindst 24 timer. Spørg din fiskehandler, hvis du er i tvivl.
Ingredienser
Sådan gør du
Frys laksen ved -20° i 24 timer, eller køb laks, der har været frossen, hos fiskehandleren.
Skær laksen i små tern.
Bland friskrevet limeskal, limesaft, gin og olie, og hæld blandingen over laksen.
Kværn peberen i en morter, og hak chili, dild og purløg fint.
Skær agurken over på langs, og skrab kernerne i midten ud med en ske. Hak agurken fint.
Bland laksen med peber, salt, dild, purløg og agurk. Servér den gerne sammen med rugbrødschips eller ristet surdejsbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk