Laksetatar med fennikel på sprøde knækbrød
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Vent med at dryppe limesaft over laksen, til lige før de små hapser skal anrettes og serveres. Så undgår du, at syren misfarver laksekødet.
Bemærk
Frysetid, laks: 24 timer ved -20°. Optøning: Ca. 8 timer i køleskabet. Nogle husholdningsfrysere kan ikke fryse ned til -20°, men kun til -18°. I så fald skal den rå fisk fryses i 4 døgn før servering for at undgå risikoen for parasitter.
Ingredienser
Sådan gør du
Fordi laksen skal serveres i rå form, skal den fryses ned i 24 timer ved -20° og derefter tøs op i køleskabet.
Skær herefter laksekødet i små tern med en skarp kokkekniv.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skær toppen af fenniklen, og skyl og hak toppen meget fint. Bland laks med forårsløg og fennikeltop i en skål. Pres saften af limefrugten, dryp laksetataren med limesaft og olie, og krydr med salt og peber.
Skyl resten af fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med iskoldt vand, så de krøller let.
Anret laksetataren på knækbrød, pynt med afdryppet fennikel, og krydr med friskkværnet peber. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk