Laksetærte med broccoli
15. juli 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En sprød tærte med lækkert fyld af laks, broccoli og dild. Lav evt. en stor portion, og frys resterne ned. Så har du nem mad til en travl hverdag.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 180°. Smør en tærteform, læg dejen i, og skær dejkanterne til.
Del broccolien i små buketter. Rens forårsløgene, halvér dem på langs, og hak dem fint.
Fjern skindet fra laksen, og skær laksekødet i små tern.
Pisk æggene og tilsæt flødeost, cremefraiche, revet ost, mælk, hakket dild, salt og peber.
Fordel broccoli, forårsløg og laks i tærtebundene, og hæld ægge-osteblandingen over.
Bag tærten i 30-35 minutter, til den er fast. Lad den køle lidt af inden servering.
Tip!
Hvis du vi fryse tærten ned, kan du nøjes med at bage den i 20-25 minutter, lade den køle af, og fryse den ned i en stor frysepose. Ved servering lad tærten tø op i køleskabet, og varm den i ovnen i 20 minutter ved 200°.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk