Laksesalat på rugbrødschips
15. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
En smagfuld laksesalat på et sprødt rugbrød er altid et hit, og oplagt valg, når man skal lave en nem forret, der delvis skal kunne forberedes nogle dage i forvejen.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom laksen i en gryde med koldt vand, der står 2-3 cm op om fisken. Kom salt og et par dildkviste ved, og damp den i 6 minutter.
Køl den helt af i vandet. Pil evt. skindet af.
Pil makrellen helt fri for ben.
Mos makrel og laksekød med en gaffel, og rør cremefraice i til en passende smørbar og alligevel fast konsistens.
Skyl æble, og pil løg. Riv skallen af limefrugten. Skær æble og løg i fine små terninger, og vend dem i sammen med limeskal, hakket purløg og dild. Smag til med salt og peber.
Spis laksecremen på ristet rugbrød eller rugbrødschips. Pynt evt. med mere rødløg, æbleterninger, dild eller purløg.
Tip!
Laksesalaten kan holde sig i 3-4 dage på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk