Laksesalat med spidskål, hytteost og ristet boghvede
13. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En knasende sprød salat med varmrøget laks kan sagtens gøre det ud for et lækkert aftensmåltid. Får du rester tilovers, er de oplagte at bruge i madpakken næste dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Bræk den varmrøgede laks i mindre stykker med fingrene. Skyl og snit spidskålen meget fint. Optø edamamebønnerne. Skyl og hak dilden.
Rist boghvedekernerne på en pande i olie i et par minutter, til de er sprøde og knasende. Krydr med lidt salt, og hæld dem over på en tallerken til afkøling.
Rør hytteost, cremefraiche og honning sammen i en skål. Skyl citronen, riv skallen fint, og pres saften. Smag dressingen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Vend hytteostdressingen sammen med spidskål, edamamebønner, dild og laks, og anret salaten på et serveringsfad.
Rist rugbrødet, og skær det i bjælker. Drys salaten med boghvedekerner, og servér med ristet rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk