Laksesalat med spidskål, hytteost og ristet boghvede

13. april 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En knasende sprød salat med varmrøget laks kan sagtens gøre det ud for et lækkert aftensmåltid. Får du rester tilovers, er de oplagte at bruge i madpakken næste dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Bræk den varmrøgede laks i mindre stykker med fingrene. Skyl og snit spidskålen meget fint. Optø edamamebønnerne. Skyl og hak dilden.
Rist boghvedekernerne på en pande i olie i et par minutter, til de er sprøde og knasende. Krydr med lidt salt, og hæld dem over på en tallerken til afkøling.
Rør hytteost, cremefraiche og honning sammen i en skål. Skyl citronen, riv skallen fint, og pres saften. Smag dressingen til med citronskal, citronsaft, salt og peber.
Vend hytteostdressingen sammen med spidskål, edamamebønner, dild og laks, og anret salaten på et serveringsfad.
Rist rugbrødet, og skær det i bjælker. Drys salaten med boghvedekerner, og servér med ristet rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar