Laksesalat med grapefrugt og avocado
28. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Salat som hovedmåltid? Denne version med laks, avocado og grapefrugt skal nok gøre alle omkring bordet mætte og glade. Salaten smager friskt og er spækket med sunde ingredienser.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og smag til.
Kog havrekerner i letsaltet vand efter anvisningen på emballagen. Lad dem køle let af.
Rens og halvér fennikler, og snit dem i papirtynde skiver på tværs, gerne på et mandolinjern.
Bland havrekerner og fennikelskiver i en stor skål, og vend derefter honning-dijon-dressingen i.
Skyl og afdryp den blandede salat, og vend den i skålen med havrekerner og fennikelskiver.
Skær skrællen og den hvide, lidt bitre hinde af grapefrugten af med en skarp kniv, og frigør frugtkødet i små fileter.
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver.
Anret salaten på et fad, og top med avocado, grapefrugt og laks plukket i mindre stykker.
Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft. Drys dem over salaten, og servér.
Tip!
Havrekerner fås f.eks. i helsekostbutikker, men kan du ikke få fat i dem, kan de sagtens erstattes med andre korntyper såsom byg eller spelt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk