Laksesalat med fennikel, linser og dijondressing
10. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Varmrøget laks er både lækkert og mættende. Her er den blandet i en frisk salat med en syrligsød dressing af honning og dijonsennep.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og afdryp salaten, og skær den i grove stykker. Skyl fenniklerne, og skær dem i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern. Skyl og afdryp linserne. Bland salat, fennikel og linser sammen i en serveringsskål.
Rør mayonnaise, sennep og honning sammen i en skål til en cremet dressing, og smag til med salt og peber. Vend lidt af dressingen sammen med salaten.
Pluk laksen i mindre stykker. Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i skiver. Fordel laks og avocado på toppen af salaten, og drys med grofthakkede mandler. Servér med brød og resten af dressingen i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk