Lakseroulade

22. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En god lakseroulade kan slå benene væk under enhver, og det gode er, at du sagtens kan lave den i forvejen, så du har god tid til dine gæster.

Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg et stort stykke husholdningsfilm ud på køkkenbordet. Læg lakseskiverne ved siden af hinanden oven på husholdningsfilmen, så de danner en aflang firkant. Lad lakseskiverne lappe et lille stykke ind over hinanden, så der slet ikke er nogen synlige huller.
Skyl spinaten, lad den dryppe godt af, og hak den groft. Rør flødeost sammen med finthakket dild, citronsaft, salt og peber, og smør det ud på lakseskiverne i et jævnt lag. Drys den friskhakkede spinat over, og krydr med salt og peber.
Rul laksefirkanten stramt sammen som en roulade fra den lange led. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i fryseren i mindst 2 timer, gerne til næste dag.
Rør cremefraiche, peberrod og citronsaft sammen, og smag til med salt og peber. Stil cremen på køl indtil servering.
Skær lakserouladen i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Skyl og tør salaten, og fordel den på portionstallerkener. Top med 3-4 skiver lakseroulade, peberrodscreme og dild. Servér med rugbrødschips drysset med lidt flagesalt.

Tip!

Lakserouladen er nemmest at skære i frossen tilstand og tør hurtigt op, når du har anrettet den oven på salaten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Nem og lækker lakseroulade - tips til opskriften 

Lakseroulade med flødeost er en elsket klassiker på gæstemenuen, og det forstår vi! Det er nok en af de nemmeste forretter med laks, der kan serveres til enhver anledning. Retten er nem at lave, ser superflot ud på tallerkenen, og så er laks noget, de fleste kan lide. Særligt i kombination med flødeost, frisk dild og spinat.

Dette er vores nemmeste opskrift på lakseroulade med dildcreme og spinat. Den indeholder få ingredienser, er nem at rulle og fyldt med masser af smag. Vi har også samlet vores bedste tips til, hvordan du laver, ruller og serverer den bedste lakseroulade lige herunder.

Lakseroulade – Nem forret med laks

Skal du have gæster eller afholde en større fest, hvor du selv skal lave maden, er lakseroulade en perfekt ret at servere. Du kan servere lakseroulade til alt fra barnedåb og konfirmation til julefrokosten og nytårsfesten.

Du kan servere lakseroulade som forret, som en del af en tapasanretning, på en buffet til brunch, jule- eller påskefrokost eller blot som en let frokost på en varm sommerdag. Lakseroulade kan også serveres som en lille hapser med et glas hvidvin eller bobler til - f.eks. til Dronningens nytårstale.

Sådan laver du en nem lakseroulade

Lakseroulade kan laves på mange måder med forskellige slags fyld af flødeost, grøntsager og måske endda rullet med en spinatpandekage.

I denne opskrift på nem lakseroulade er de vigtigste ingredienser laks, flødeost, spinat og dild. Det er en super nem opskrift, hvor du blot ruller rouladen med laks og flødeostefyld. Lakserouladen kan serveres som den er eller med tilbehør af sprøde rugbrødschips eller lækkert brød.

Sådan ruller du en lakseroulade

For at lave en flot lakseroulade, der holder på fyldet, er det vigtigt, at den rulles rigtigt. Det er slet ikke så svært, når du kender teknikken. I denne opskrift bruger vi husholdningsfilm som hjælp til at rulle og holde sammen på rouladen.

Først lægges laksen på husholdningsfilmen i et jævnt lag og toppes med flødeostefyldet. Herefter kan du forsigtigt løfte husholdningsfilmen op og rulle rouladen sammen, mens filmen fjernes undervejs. Til sidst pakkes lakserouladen stramt ind i et nyt stykke film og lægges på køl, så den kan sætte sig.

Når du skal rulle lakserouladen, er det vigtigt, at lakseskiverne lapper lidt ind over hinanden, så der ikke kommer huller i rouladen. Du kan evt. sørge for at have lidt ekstra laks, der kan skæres ud og bruges til at lappe huller.

Sådan skærer du lakserouladen ud

En lakseroulade er faktisk nemmest at skære flot ud, hvis den har været på frys et par timer. Det er derfor en fordel at forberede lakserouladen i god tid, før den skal spises. Så er den meget nemmere at skære i flotte skiver med en skarp kniv, uden at dildcreme og laks forskubber sig.

Frys lakserouladen

Du kan endda lave lakserouladerne nogle dage i forvejen og opbevare dem i fryseren – så skal du bare lade dem tø lidt op på køkkenbordet, før du skærer dem i skiver. Også hvis du først laver lakserouladerne den dag, de skal serveres, bør du lægge dem et par timer i fryseren.

Hvilken slags laks kan man bruge til lakseroulade?

Det er en god ide at gå til fiskehandleren efter laks, når du skal lave lakseroulade. Så sikrer du dig, at laksen er opbevaret rigtigt og dermed kan spises rå, uden risiko for bakterier. Når du bruger fersk laks, der ikke skal tilberedes, er det nemlig vigtigt, at det har været frosset ved minimum -20° i et døgn.

Laks fra fiskehandleren er desuden ofte bedre kvalitet og større skiver. De større skiver gør det nemmere at lave en flot roulade, og kvaliteten sikrer god smag.

Hvis du ikke har en fiskehandler i nærheden, kan du også sagtens bruge laks fra supermarkedet. Køber du frisk laks, er det vigtigt, at den har været frosset i minimum et døgn ved -20°. Den nemmere løsning er at købe røget laks, du kan bruge direkte fra pakken uden bekymringer.

Se også: Spinatroulade med laks og dild 

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar