Annonce

Lakserillette på ristet rugbrød

Lakserillette på ristet rugbrød
0-30 min.

(2)

November 17, 2022 af AnnonceFoto: Anne Marie Jo

Julefrokostsæsonen er så småt ved at være i gang, og julebordet kalder selvfølgelig på fisk. Servér en lakserillette på ristet rugbrød med dild og citron til, og mærk julestemningen brede sig i maven.

Til julebordet hører selvfølgelig også akvavit. Akvavit er siden tidernes morgen blevet nydt sammen med mad. Akvavit har desuden den egenskab, at den højner smagsoplevelsen og går rigtig godt til julebordets traditionelle retter med fedme og megen smag. Af den årsag går den godt til laks og andre fede fiskearter, samt julebordets lune retter, og sidst men ikke mindst osten.

LINIE Aquavit er lagret i sherryfad, hvilket giver den spor af sherry, og så har den en lidt sød vaniljesmag, der går ekstremt godt sammen med den røgede og salte smag af lakserillette. Desuden kan den forbedre smagsoplevelsen. LINIE Aquavit en nemlig ikke bare en smagsbombe i sig selv, men kan også frigive aromaen fra den mad, du spiser – når du altså drikker den rigtigt. Se vores tip hertil længere nede på siden.

LINIE Aquavit Christmas Edition

LINIE Aquavit stammer fra Norge og får sin særlige smag ved lagring i egefade, der har været brugt til sherry. LINIE Aquavit Christmas Edition har lagret i hele 48 måneder, heraf fire til søs – faktisk har den krydset ækvator to gange. Den har noter af vanilje, citron, anis og tørret frugt og passer derfor perfekt til juleretterne. Varianten kommer i et begrænset antal. Se mere her.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Når du drikker akvavit til maden, skal du glemme alt, du har lært om, at den ikke må knækkes over. Start med en bid mad, synk, og nip herefter til akvavitten. På den måde kan snapsen frigive aromastofferne i maden, så smagsoplevelsen forbedres. Drikker du for meget akvavit ad gangen, fjerner du mundens spytlag og bliver i stedet efterladt med en brændende fornemmelse.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'