Lakserillette på ristet rugbrød
(2)
Julefrokostsæsonen er så småt ved at være i gang, og julebordet kalder selvfølgelig på fisk. Servér en lakserillette på ristet rugbrød med dild og citron til, og mærk julestemningen brede sig i maven.
Til julebordet hører selvfølgelig også akvavit. Akvavit er siden tidernes morgen blevet nydt sammen med mad. Akvavit har desuden den egenskab, at den højner smagsoplevelsen og går rigtig godt til julebordets traditionelle retter med fedme og megen smag. Af den årsag går den godt til laks og andre fede fiskearter, samt julebordets lune retter, og sidst men ikke mindst osten.
LINIE Aquavit er lagret i sherryfad, hvilket giver den spor af sherry, og så har den en lidt sød vaniljesmag, der går ekstremt godt sammen med den røgede og salte smag af lakserillette. Desuden kan den forbedre smagsoplevelsen. LINIE Aquavit en nemlig ikke bare en smagsbombe i sig selv, men kan også frigive aromaen fra den mad, du spiser – når du altså drikker den rigtigt. Se vores tip hertil længere nede på siden.
LINIE Aquavit Christmas Edition
LINIE Aquavit stammer fra Norge og får sin særlige smag ved lagring i egefade, der har været brugt til sherry. LINIE Aquavit Christmas Edition har lagret i hele 48 måneder, heraf fire til søs – faktisk har den krydset ækvator to gange. Den har noter af vanilje, citron, anis og tørret frugt og passer derfor perfekt til juleretterne. Varianten kommer i et begrænset antal. Se mere her.