Lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød

16. november 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Herlig opskrift på røget lakserillette med krydderurter og ristet rugbrød – en dejlig kold forret med smag af røget fisk, der vil glæde ganen.

Ingredienser

Sådan gør du

Snit purløg og dild meget fint.
Rør tykmælk sammen med sennep og de fintsnittede urter, og smag til med salt og peber.
Pluk laksen i små stykker, og vend den i.
Skær rugbrødet ud i 10-12 stykker, og rist det i ovnen ved 185°-200°, indtil det er gyldent og sprødt. Køl brødet af på en rist.
Fordel lakserilletten i små glas (evt. med en sprøjtepose eller frysepose),klip karsen, og pynt glasset med karse og ristet rugbrød.

Tip!

Du kan også lave rilletten med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du lakserilette

Med denne nemme opskrift på lakserilette kan alle være med! Køb en god varmrøget laks, og rør den sammen med krydderurter, tykmælk og sennep. Servér den cremede rillette med sprøde rugbrødschips. Vil du skyde genvej, kan du købe dem færdiglavet.

Lakserilette med rygeost eller lignende

Vil du variere smagen fra gang til gang, eller har du ikke tykmælk, kan du erstatte tykmælken med et andet cremet mejeriprodukt. Det kan f.eks. være cremefraiche, mayo, rygeost, græsk yoghurt eller flødeost.

Lakserilette med fersk laks

Ønsker du ikke at lave lakseriletten med varmrøget laks, kan du lave den med fersk laks – eller en blanding. Sørg dog for, at du bruger fisk, der kan spises råt. Som tommelfingerregel anbefales det, at fiske fryses ned i 24 timer, inden den skal bruges, så alle bakterier dør.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar