Lakserillette

Røget lakserillette med krydderurter og rugbrødschips er den skønneste forret, der vil glæde ganer og maver. Få den nemme opskrift her!

Lakserillette
0-30 min.

(4)

January 28, 2022 af Carsten KysterFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Du kan også lave rilletten med andre typer varmrøget fisk, fx makrel, stenbider og torsk.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

TIPS OG TRICKS TIL OPSKRIFTEN PÅ LAKSERILETTE

Med denne nemme opskrift på lakserilette kan alle være med! Køb en god varmrøget laks, og rør den sammen med krydderurter, tykmælk og sennep. Servér den cremede rilette med sprøde rugbrødschips. Vil du skyde genvej, kan du købe dem færdiglavet.

Kan man lave lakserilette med rygeost?

Vil du variere smagen fra gang til gang, eller har du ikke tykmælk, kan du erstatte den med et andet cremet mejeriprodukt. Det kan f.eks. være rygeost, cremefraiche, mayonnaise, græsk yoghurt eller flødeost.


Kan man lave lakserilette med koldrøget laks eller fersk laks?

Ønsker du ikke at lave lakseriletten med varmrøget laks, kan du lave den med koldrøget laks, fersk laks eller en blanding. Sørg dog for, at du bruger fisk, der kan spises råt. Som tommelfingerregel anbefales det, at fisk fryses ned i 24 timer, inden den skal bruges, så alle bakterier dør.

Kan man bruger kapers i lakserilette? 

Kan du lide kapers, kan du tilføje et par spsk. grofthakkede til din lakserilette. Det giver et godt modspil til den fede, runde smag. Du kan også skifte dild og purløg ud med persille, karse, eller hvad du ellers foretrækker. Riletten smager også skønt med en smule chili eller cayennepeber.

Hvor længe holder lakserilette i køleskabet?

Du kan sagtens lave lakserilette et par dage inden servering. Riletten holder sig frisk i 3-4 dage i køleskabet – sørg blot for at opbevare den i en lufttæt beholder.

Kan man fryse lakserilette? 

Lakserilette kan fryses ned. Tag den gerne op et par timer, inden du skal spise den, og sørg for at røre den godt igennem inden servering. 


Måske du også kan li'