Laksepakker med flødeost og asparges
30. juli 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Servér knasende sprøde pakker med laks som en let forårsmiddag med en grøn salat eller som små hapser til forret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær butterdejen ud i 8 firkanter. Smør hver firkant med flødeost, krydr med salt og peber, og læg stykker af laks over.
Skyl asparges, og bræk den nederste, træede del af. Fordel asparges på butterdejsstykkerne fra hjørne til hjørne. Fold de frie hjørner over fyldet, og tryk dejen let fast. Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir.
Pisk ægget sammen i en skål, og pensl laksepakkerne med ægget. Bag laksepakkerne i ovnen i 15 minutter, til de er flot gyldne og sprøde.
Skyl og tør salaten, og læg den i en skål. Skyl æblet, skær det i papirtynde både, og vend dem i salaten. Vend æbler og salat i olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Høvl tynde flager af parmesanosten over salaten lige inden servering, og spis med laksepakkerne.
Tip!
TIP: Prøv at fylde butterdejspakkerne med serranoskinke i stedet for laks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk