Laksemousse med letsyltede agurker
20. august 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Festlig forret eller frokost med to slags laks og hjemmesyltede agurker, der er klar på blot en halv time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Hæld det i en sigte, og hæld 1 liter kogende vand over for at tage den skarpe løgsmag.
Blend kort løget sammen med den varmrøgede laks, halvdelen af den koldrøgede laks, cremefraiche, mayonnaise og sennep til ensartet konsistens. Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
Hæld moussen i en skål, og sæt den i køleskabet i mindst 1 time.
Skyl agurken, flæk den på langs, og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i ½ cm tykke skiver.
Skyl og hak dilden groft. Rør den sammen med eddike, honning og salt i en skål. Hæld agurkeskiverne i lagen, og lad dem trække i mindst ½ time.
Skyl og tør salaten. Skyl citronen, og skær den i både.
Servér laksemoussen med resten af den røgede laks, letsyltede agurker, salat, citronbåde og brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk