Laksemadder med spinat og pocherede æg

16. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Mums! Laksemadder er fremragende og supernem frokost eller aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Pensl toastbrødet let med olivenolie, og rist det på en brødrister eller i ovnen.
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris og rør rundt i vandet, så du får skabt en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget i koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op. Skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de øvrige æg på samme måde.
Skyl spinaten, og steg den i en smule olivenolie på en pande, til bladene falder sammen. Kværn salt og peber over, og fordel spinaten på de ristede toastbrød.
Top med laks, og dryp med citronsaft. Anret de pocherede æg oven på, kværn godt med salt og peber over, og servér.

Tip!

Erstat evt. laks med serranoskinke eller sprødstegt bacon.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar