Lakselasagne med spinat

Har du svært ved at få fisk på bordet på de travle hverdage? Det kan du lave om på nu. Forvandl en af familiefavoritterne til en Omega-3-vitaminbombe med denne nemme lakselasagne.

Ingredienser

Sådan gør du

Fordel spinaten på en pande eller i en gryde, og damp væden fra. Hæld spinaten i et dørslag, og pres væden fra. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Steg løg og hvidløg i lidt smør på en pande, til de er klare. Bland den afdryppede spinat med løg og hvidløg i en skål. Tilsæt ricotta, og rør det hele godt sammen. Krydr med revet muskatnød, salt og peber.
Smelt smørret i en gryde, til det er gult. Tilsæt mel, og rør, til det bliver en smørbolle. Hæld mælk ved lidt efter lidt under omrøring.
Fortsæt med at røre og hælde mælk i, til det bliver en tyk, cremet sauce. Tag gryden af varmen, og rør revet parmesan i. Krydr med salt, peber og en smule muskatnød. Rør saucen sammen, til den har en ensartet konsistens.
Skær laksen i skiver. Fordel et lag bechamelsauce i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader ovenpå. Fordel herefter et lag spinat-ricotta ovenpå efterfulgt af at lag laks. Fordel bechamelsauce udover. Gentag proceduren, til alt er brugt op.
Drys med masser af revet parmesan. Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 30 minutter. Servér evt. en stor skål grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
20. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar