Lakselasagne med ricotta og spinat

10. februar 2022 af .

Foto: Nina Malling, Skovdalnordic

Denne lakselasagne er den rene luksus med både ricotta og spinat. Nyd gerne et koldt glas hvidvin til.

Bemærk
Ovntid: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Hæld ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal på panden, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér sammen med lakselasagnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til opskriften på lakselasagne

Lakselasagne med spinat er et populært indslag på aftensmadsbordet, og den snaskede, lækre ret er heldigvis også ret nem at lave. Så snart lagene er lagt sammen, og fadet stillet i ovnen, kan du smække benene op, mens hele hytten begynder at dufte.

Lasagnen får sin runde, cremede smag fra ricotta, fløde og frisk mozzarella. Ricotta er en italiensk friskost med forholdsvis lav fedtprocent, der holder formen under opvarmning. Den er genial i både det søde og salte køkken, og du kan bruge den i alt fra kager og tærter til pastaretter og på pizzaer – eller i lasagne som her. Osten kan købes færdiglavet eller laves fra bunden relativt nemt.

Når fløde, ricotta og muskatnød blandes, minder smagen en del om mornaysauce. Du kan også lave en almindelig mornaysauce, hvis du foretrækker klassikeren. Vi viser dig, hvordan du gør, i videoen længere oppe. Du kan selvfølgelig også købe den færdiglavede version, hvis du gerne vil spare tid.

I opskriften her har vi brugt squash og spinat, men du kan også bruge gulerødder, blomkål, hokkaidogræskar – eller hvad du ellers foretrækker og har i køleskabet.

Har du rester til overs, holder lasagnen sig fint i køleskabet i to-tre dage. Lakselasagne kan også fryses ned og tages op på travle dage. Lav gerne en stor portion, og frys lasagnen ned i små portioner. Så er det nemt at tage et stykke op, hvis der skal mad på bordet i en fart.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar