Lakselasagne med ricotta og spinat
Denne lakselasagne er den rene luksus med både ricotta og spinat. Nyd gerne et koldt glas hvidvin til.
(12)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Tips og tricks til opskriften på lakselasagne
Lakselasagne med spinat er et populært indslag på aftensmadsbordet, og den snaskede, lækre ret er heldigvis også ret nem at lave. Så snart lagene er lagt sammen, og fadet stillet i ovnen, kan du smække benene op, mens hele hytten begynder at dufte.
Lasagnen får sin runde, cremede smag fra ricotta, fløde og frisk mozzarella. Ricotta er en italiensk friskost med forholdsvis lav fedtprocent, der holder formen under opvarmning. Den er genial i både det søde og salte køkken, og du kan bruge den i alt fra kager og tærter til pastaretter og på pizzaer – eller i lasagne som her. Osten kan købes færdiglavet eller laves fra bunden relativt nemt.
Når fløde, ricotta og muskatnød blandes, minder smagen en del om mornaysauce. Du kan også lave en almindelig mornaysauce, hvis du foretrækker klassikeren. Vi viser dig, hvordan du gør, i videoen længere oppe. Du kan selvfølgelig også købe den færdiglavede version, hvis du gerne vil spare tid.
I opskriften her har vi brugt squash og spinat, men du kan også bruge gulerødder, blomkål, hokkaidogræskar – eller hvad du ellers foretrækker og har i køleskabet.
Har du rester til overs, holder lasagnen sig fint i køleskabet i to-tre dage. Lakselasagne kan også fryses ned og tages op på travle dage. Lav gerne en stor portion, og frys lasagnen ned i små portioner. Så er det nemt at tage et stykke op, hvis der skal mad på bordet i en fart.
Må vi foreslå? Lasagne er en kæmpefavorit hos både børn og voksne. Den klassiske på billedet herover er vores mest populære lasagne-opskrift – og den kan varieres i det uendelige! Se opskriften her: Klassisk lasagne