Lakselasagne med ricotta og spinat

Denne lakselasagne er den rene luksus med både ricotta og spinat. Nyd gerne et koldt glas hvidvin til.

Bemærk
Ovntid: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i halve skiver. Steg dem sammen med løg i 5 minutter. Skyl spinaten, og steg den med i gryden, indtil bladene falder sammen.
Riv citronskallen fint og pres saften af citronen. Hæld ricotta, fløde, citronsaft og fintrevet citronskal på panden, og rør rundt, så du får en cremet sauce. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel ¼ af saucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel dernæst halvdelen af laksen skåret i mindre stykker oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag med sauce og laks, og slut med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk så fadet til med alufolie.
Sæt fadet i ovnen i 30 minutter. Tag alufolien af, og bag lasagnen færdig i yderligere 10 minutter, så osten bliver gylden.
Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér sammen med lakselasagnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
7. januar 2019 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar