Lakselasagne med rejer og muslinger

Fisk og skaldyr smager skønt i selskab med friske pastaplader i den her lakselasagne. Dildbechamel binder hele herligheden sammen,

Ingredienser

Sådan gør du

Kog lidt vand op i en gryde, og damp laksen i ca. 7 minutter, så den stadig er let gennemsigtig i midten. Fjern skindet fra laksen, del kødet i flager, og sæt det til side.
Overhæld spinaten med kogende vand i et dørslag, til spinatbladene netop falder sammen. Pres vandet ud af dem, og sæt spinaten til side.
Riv skallen af citronen. Smelt smør i en gryde, og pisk melet i, uden det bruner. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant omrøring, og bring saucen i kog.
Tag gryden af varmen, når saucen er glat, tyk og har kogt igennem, og smag den til med citronskal, salt og peber. Hak dild fint, og vend den i saucen.
Tænd ovnen på 180°. Fordel ⅓ af dildbechamelsaucen i bunden af et smurt ovnfast fad (eller brug evt. flere små ovn-faste portionsskåle). Fordel halvdelen af spinaten og halvdelen af den dampede laks, rejerne og muslingerne oven på saucen.
Læg et lag lasagneplader på og dernæst bechamelsauce igen. Top med resten af spinaten, laksen, rejerne og muslingerne. Slut af med et lag lasagneplader og den sidste rest bechamel.
Bag lakselasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til lasagnepladerne er møre, og toppen er flot gylden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
15. juli 2019 af .

Foto: Line Falck

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar