Laksekrebinetter med kartoffelmos og ærtesalat

28. oktober 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmelavede fiskefrikadeller med sprød panering tager kegler hos hele familien! I stedet for laks kan du bruge hvid fisk i krebinetterne, f.eks. torsk eller lyssej.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter, til de er helt møre. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne med smør og mælk til en luftig kartoffelmos. Smag til med salt og peber.
Hak laksefilet og salt til en grov fiskefars i en foodprocessor. Hæld farsen i en skål.
Pil og hak skalotteløgene fint. Rør løg, æg, fløde, mel, fintrevet citronskal og hakket dild i laksefarsen, og krydr med peber.
Form farsen til krebinetter, og vend dem i rasp. Steg laksekrebinetterne i smør på en pande i ca. 5 minutter på hver side.
Tag ærterne ud af fryseren. Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl og hak dilden groft.
Smelt smørret i en dyb sauterpande, og steg ærter og skalotteløg i smørret i 2-3 minutter. Tilsæt dild, og vend rundt. Smag til med salt og peber.
Servér laksekrebinetterne med kartoffelmos, lun ærtesalat og citronbåde.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar