Laksefrikadeller med sprød salat
26. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Smagfulde frikadeller lavet af laksefars og serveret med en sprød salat af grønkål, granatæblekerner og nødder. Et skønt måltid, der vil vække glæde rundt om bordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rib grønkålen, skyl den, og skær den i grove stykker. Kog grønkålen i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
Hæld vandet fra, og skyl kålen i koldt vand. Tør eller slyng kålen fri for vand, og læg den på et fad.
Rist hasselnødderne på en varm pande, nulr skallen af, og drys nødderne over salaten.
Flæk granatæblet, og hold det over en skål med skærefladen nedad. Bank med en grydeske på ydersiden af æblet, så kernerne rasler ned i skålen.
Sigt granatæblesaften over i en ny skål. Pres saften af begge citroner, og riv skallen af halvdelen.
Bland granatæblesaften med olie, citronsaft og citronskal. Smag til med honning og salt, og hæld dressingen over grønkålssalaten.
Form farsen til frikadeller med 2 spiseskeer, og steg dem på en varm pande i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side.
Servér dem med grønkålssalat og evt. en skive brød som tilbehør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk