Laksefrikadeller med råkost
12. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Lækre laksefrikadeller med sprød råkostsalat og hjemmerørt remoulade. Det er en sikker vinderret på middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og damp kartofler og selleri tørre. Mos dem til en grov puré. Smag til med olivenolie, salt og peber. Vend hakket dild i.
Skær laks i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor. Tilsæt salt, og blend kortvarigt til en jævn fars. Tilsæt 1 æg ad gangen og herefter mælk, salt og peber, mens maskinen kører.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side.
Hak pickles. Rør mayonnaise, cremefraiche og pickles sammen.
Skræl gulerødder, skær dem i bittesmå tern, og rør dem i remouladen sammen med finthakket purløg.
Skræl gulerødder, og riv dem groft på et rivejern eller mandolinjern. Skyl persillen, og hak den fint.
Bland revet gulerod og persille med citronsaft og olivenolie. Krydr med salt og peber.
Servér laksefrikadellerne med remoulade, råkost og kartoffelmos.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk