Laksecarpaccio med basilikum
12. maj 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Fersk laks, basilikum og friskpresset limesaft passer fantastisk sammen. I den her friske forret er der også knasende pinjekerner og krydret chili, der løfter den lidt anderledes carpaccio til et nyt niveau.
Bemærk
For at kunne bruge laksen rå, skal du først fryse den i 24 timer eller købe laks til sushi, der kan spises rå, hos en fiskehandler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i tynde skiver.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft.
Del basilikumbladene, og skær chilien i ringe.
Drys pinjekerner, basilikum og chili over laksen.
Pisk honning, friskpresset limesaft, balsamico, olie, salt og peber sammen til en dressing.
Hæld dressingen over laksen, og servér den som forret eller på buffetbordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på carpaccio
Powered by Froala Editor