Laksebowl med mango, grønt og gomadressing
5. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fyld en skål med fisk og knasende grøntsager, og bind retten sammen med den asiatiske gomadressing, der er baseret på ristede sesamfrø.
Ingredienser
Sådan gør du
Pluk den varmrøgede laks i mindre stykker.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Afdryp.
Skyl agurken, og riv den i lange strimler. Skræl mangoen, og skær den i tern. Optø edamamebønnerne. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skrå skiver.
Rist de 2 spsk. sesamfrø til drys samt alle sesamfrøene til dressingen på en tør pande i 2-3 minutter, til de er let gyldne og popper. Afkøl, og tag 2 spsk. fra til drys.
Blend sesamfrøene og resten af ingredienserne sammen i en blender eller minihakker til en cremet dressing. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis dressingen er for tyk.
Anret nudler, grøntsager og laks i 4 portionsskåle, og drys med forårsløg og sesamfrø. Servér dressingen i en skål til at dryppe over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk